Global likviditet treffer ny ATH – og det kan katalysere en Bitcoin-trend

Denne uken oppnådde global likviditet et nytt høydepunkt på hele tiden på $ 88,1 billioner. Historisk har det vært den viktigste driveren for det amerikanske aksjemarkedet. Basert på den nylige sammenhengen mellom aksjer og Bitcoin , kan det påvirke BTC positivt.

Holger Zschaepitz, markedsanalytiker hos Welt, skrev :

„Global likviditet – hoveddriveren for rally i aksjemarkedet – har truffet en fersk ATH denne uken til $ 88,1 millioner på grunn av CenBank-pengetrykk og den uttalte dollarsvakheten.“
De siste tre månedene har Bitcoin hatt et relativt høyt korrelasjonsnivå med aksjemarkedet. Data fra Skew viser Bitcoin og S&P 500 så en nær sammenheng siden slutten av mars.

Hvordan det likviditetsledede aksjemarkedet kan påvirke Bitcoin på kort sikt

Det amerikanske aksjemarkedet har kontinuerlig steget de siste månedene, til tross for frykt for økonomisk nedgang og en ekspanderende pandemi.

Økonomer sier at de to faktorene tilsynelatende katalyserer et aksjemarkedsrally: likviditet og stimulans.

David Rosenberg, sjeføkonom ved Rosenberg Research, sa til Foreign Policy:

“Dette er moren til alle likviditetsinduserte aksjemarkedsstevner. Ingenting i finanshistorien sammenligner. Dette handler ikke om vaksinehåp, ikke om gjenåpning av økonomien, og absolutt ikke om den dype økonomiske sammentrekningen som kommer til en slutt. ”

Alternative eiendeler som Bitcoin kan ha fordel av høyere likviditet i det globale markedet. Sjansene for et samtidig rally øker hvis det amerikanske aksjemarkedet også begynner å svare på nyvunnet likviditet.

En kjent Bitcoin-investor PlanB sa tidligere :

“Bitcoin er knapp (målt ved S2F), og folk verdsetter det i tråd med gull og sølv (i $). BTC er også korrelert og kointegrert med S & P500. S&P 2x = BTC 416x (i $) Dette kan begge være sant! QE pumper aksjer (kontantstrøm) og BTC (knapphet): formuesinflasjon i $. BTC $ 288K ~ S & P $ 4300. ”

Dataplotter av modellen S2F på tvers av aktiva. Kilde: PlanB

En økning i likviditet i det globale markedet fører til avslappede økonomiske forhold og en økende appetitt på risikovillige eiendeler. Når risikovillige eiendeler samles, øker det sannsynligheten for at trenden med alternative eiendeler, inkludert Bitcoin, øker.

Lignende mønstre ble sett i fortiden

25. juni kontraherte saldoen i Federal Reserve for første gang på fire måneder. Samme dag så det amerikanske aksjemarkedet en kraftig tilbaketrekning.

På en eneste dag falt Dow Jones Industrial Average (DJIA) fra 25.745 poeng til 25.015 poeng.

Tilfeldigvis sank også prisen på Bitcoin etter 25. juni og falt fra rundt 9.320 dollar til 8 850 dollar i løpet av to dager.

Prisen på Bitcoin registrerte en viss korrelasjon med aksjer og global likviditet de siste månedene. Men det er utilstrekkelig med data til å si at likviditet positivt påvirker Bitcoin endelig. Det kan øke sannsynligheten for et møte på kort sikt , da BTC kommer ut av en prisøkning på 5% siden 23. juli.