Bitcoinin kymmenesosa: johdannaisjätti CME Group lanseeraa mikro-BTC-futuurisopimuksen

Amerikkalainen globaalimarkkinayhtiö Chicago Mercantile Exchange (CME Group) on ilmoittanut käynnistävänsä uuden bitcoin-futuurituotteen 3. toukokuuta 2021, jos Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset hyväksyvät tuotteen. Uusi sopimus on mikrobitcoin-futuurituote, joka edustaa 0,1 bitcoinia CME:n toisen sopimuksen sijaan, joka vastaa viittä bitcoinia. Pienemmällä sopimuksella pyritään tekemään bitcoin-futuuriin sijoittamisesta helpommin „laajan asiakasjoukon ulottuville“.

CME Group lanseeraa mikrobitcoin-futuurisopimuksen

Tunnettu johdannaismarkkinapaikka CME Group on ilmoittanut lanseeraavansa uuden futuurituotteen, joka on pienempi kuin viisi bitcoinia (BTC) vastaava sopimus. Uusi tuote, joka odottaa viranomaishyväksyntää, tulee olemaan mikrofutuurisopimus, joka tarjoaa altistumisen 0,1 BTC:lle. Se on käytännössä kymmenesosa yhden Bitcoin Era koosta, ja yhtiö uskoo, että sijoittajat ovat kiinnostuneita pienemmästä tuotteesta.

Tim McCourt, CME Groupin osakeindeksi- ja vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden globaali johtaja, selitti, että CME on nähnyt paljon kasvua sen jälkeen, kun se lanseerasi BTC-futuurit vuonna 2017. „Bitcoin-futuurisopimuksemme käynnistämisen jälkeen vuonna 2017 olemme nähneet kryptojohdannaistemme likviditeetin ja markkinaosallistumisen tasaista, jatkuvaa kasvua, erityisesti institutionaalisten kauppiaiden keskuudessa“, McCourt selitti mikrobitcoin-futuurien julkistamisen yhteydessä.

Vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden johtaja totesi lisäksi:

Micro Bitcoin -futuurien käyttöönotto vastaa suoraan pienempikokoisten sopimusten kysyntään laajalta asiakaskunnalta ja tarjoaa entistä enemmän valinnanvaraa ja tarkkuutta siihen, miten osallistujat voivat käydä kauppaa säännellyillä Bitcoin-futuurilla läpinäkyvällä ja tehokkaalla tavalla CME Groupissa.

Nykyiset Bitcoin- ja Ethereum CME Dervitives -tuotteet kasvavat

Vuonna 2017 paljastus siitä, että CME Group ja Cboe aikoivat liittyä bitcoin-talouteen, ajoi omaisuuserän hintaa ylöspäin. Myöhemmin Chicago Board Options Exchange (Cboe) kuitenkin lopetti bitcoin-futuurien tarjoamisen. CME sen sijaan päihitti maailmanlaajuisen kilpailun ja nousi marraskuussa 2020 yhdeksi maailman suurimmista bitcoin-futuurimarkkinoista. Seuraavassa kuussa CME ilmoitti tarjoavansa myös ethereum (ETH) -futuurisopimuksia.

Kunhan sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen, mikrobitcoin-futuurit liittyvät CME:n jo tarjoamiin aiempiin BTC- ja ETH-sopimuksiin. CME kertoo, että päivittäin käydään kauppaa noin 69 000 bitcoinin arvoisilla sopimuksilla ja 38 400 etherillä sen jälkeen, kun ETH-tuote lanseerattiin. Aivan kuten viiden BTC-sopimuksen, mikrobitcoin-futuurituotteen viitteenä on CME CF Bitcoin Reference Rate ja kaikki selvitys helpottuu käteisellä.