Grayscale Widens Net Voor Institutionele Beleggers Met Bitcoin Cash en Litecoin Over-The-Counter Trading

Grayscale Investments LLC, ’s werelds grootste cryptocurrency manager met meer dan $5.2B onder zijn beheer, kondigde vandaag aan dat de aandelen van haar Litecoin Trust en Bitcoin Cash Trust nu beschikbaar zullen zijn voor de handel op over-the-counter markten.

Per een officiële blogpost op 17 augustus hebben de twee crypto-fondsen de mogelijkheid gekregen om te storten bij de Depository Trust Company (DTC). De Litecoin Trust en Bitcoin Profit Cash Trust zullen nu handelen onder de tickers LTCN en BCHG respectievelijk na het succesvol afronden van FINRA’s verificatieproces.

Grayscale groeit haar crypto-fondsen om risicomijdende institutionele beleggers te helpen die willen investeren in crypto zonder zelf de munten te hoeven vasthouden. Het bedrijf biedt onderhandse plaatsingen aan zijn geaccrediteerde klanten. Eind vorige maand hadden deze geaccrediteerde beleggers 6.028.000 aandelen BCHG en 2.500.800 aandelen LTCN in hun bezit.

Een andere baanbrekende Feat For Grayscale

Het nieuws dat Grayscale’s Litecoin Trust en Bitcoin Cash Trust producten beschikbaar zijn voor publieke handel via OTC-markten is niet de enige grote ontwikkeling voor de in New York gevestigde beleggingsonderneming.

Grayscale’s tv-reclamecampagne was een groot succes. Zoals ZyCrypto een paar dagen geleden meldde, lanceerde het bedrijf crypto-gerichte advertenties op FOX Business, FOX, MSNBC en CNBC.

Grayscale CEO Barry Silbert ging naar Twitter om zijn enthousiasme over het succesvolle resultaat van de commercial te delen. Hij stelde dat het bedrijf in de loop van vorige week 217 miljoen dollar aan crypto-fondsen had aangetrokken. Dit was het grootste bedrag dat Grayscale ooit heeft opgehaald in een enkele week.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat Grayscale de afgelopen maanden enorme hoeveelheden BTC heeft opgeslokt. De dollarwaarde van de BTC in haar vlaggenschipfonds, de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), bijvoorbeeld, is in de eerste zes maanden van dit jaar met ongeveer 1,63 miljard dollar gestegen.

Vanuit het perspectief van de GBTC bezat de Trust eind 2019 een waarde van 1,87 miljard dollar en dit cijfer steeg tot 3,5 miljard dollar aan het einde van het tweede kwartaal van 2020. Grayscale onthulde deze informatie in een recent rapport dat werd ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

De toegenomen instroom in de GBTC toont duidelijk aan dat er een exorbitante vraag is van institutionele beleggers die blootstelling aan de benchmark-crypto willen krijgen.